Ինչպե՞ս վերականգնել լյարդը
Բացառվում են այն սննդամթերքները, որոնք համարվում են ստամոքսի և ենթաստամոքսային գեղձի հյութազաաման գրգռիչներ՝ էքստրակտային նյութեր, եթերային ճարպեր պարունակող մթերքներ, սոխ, սխտոր, թրթնջուկ, սպանախ, տապակած կերակուրներ, որոնք պարունակում են ոչ լրիվ ճեղքված ճարպեր՝ ակրոլիններ և ալդեհիդներ, ինչպես նաև դժվարահալ ճարպեր, խոլեստերին և պուրիններ պարունակող մթերքներ: Ածխաջրատների 350գ-ից ոչ ավելի պարունակության սննդամթերքներ:
Սնվել օրական 5-6 անգամ, կերակրի աղ ընդունել օրական 8-10գ:
Թույլատրվող սննդամթերքներն ու ճաշատեսակները:
Ցորենի և աշորայի ալյուրից պատրաստված ոչ թարմ հաց: Չորահացիկներ, ոչ յուղալի հրուշակեղեն: Բանջարեղենով, մրգերով և տարբեր հատիկներով, սպիտակաձավարով, հնդկաձավարով պատրաստված ապուրներ: Թարմ, խաշած, խորոված բանջարեղեն, կանաչիներ, սալաթներ, վինեգրետներ: Անյուղ շոգեխաշած կամ աղացած միս, հավ, ձուկ: Կտրտած թարմ կաղամբ:
Ձվի սպիտակուցից պատրաստված ճաշատեսակներ: Ձուն ճաշատեսակների մեջ: Մաքուր կաթ, ինչպես նաև ճաշատեսակների մեջ:
Կաթնաթթվային մթերքներ՝ մածուն, կեֆիր և այլն, կաթնաշոռ, պանիր: Քաղցր մրգեր և թարմ ու չորացած հատապտուղներ բնական ձևով և ճաշատեսակների մեջ:
Շաքար, մեղր, մուրաբա: Մրգեր և հատապտուղների հյութեր: Թարմ մասուրի թեյ, ոչ թունդ սուրճ՝ կաթով և առանց կաթի: Կարագ, բուսական ճարպեր, ձեթեր՝ ավելացնելով պատրաստի ճաշատեսակներին, առանց տապակելու:
Չի թույլատրվում բողկ, ամսական բողկ, թրթնջուկ, սպանախ, սոխ, սխտոր, սունկ, սուր, գրգռիչ համեմունքներ, կակաո:
HD որակով դիտել այստեղ:
